Sarmale de post cu soia

de Gicuta in Mancaruri de post, 28 Mar 2015 | 7723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - varza murata
  • -2 pungi soia felii
  • -4 cepe mari
  • -1 morcov
  • -o cana de orez
  • -o cana cu vin alb
  • -bulion sau suc de rosii.
  • -vegeta, cimbru, piper, boia, frunze de dafin.
  • -ulei
  • -apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu soia:

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .

Intr-o cratita se pun cca 50 ml .ulei .Cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam si morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.

Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper , cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si  se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si  frunze de dafin.  Se presara  si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin , ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga  apa ,din cand in cand

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu soia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post in oala de lut